Egészséges szépség

Angel szépség & egészség


Budapest
VIII Csepreghy utca 1-3. sz. 14-es kapucsengő

+36 30 240 1848
ttunde@windowslive.com

Lágy Csontkovácsolás   

 

A sok ülőmunka, a mozgásszegény életmód és a mindennapos stressz bizony nincs jó hatással testünk számos részére.

Emiatt hosszú távon hát- és gerincfájdalmak kínozhatnak bennünket, emellett pedig akár még mozgásszervi panaszok, reuma, esetleg idegbecsípődések is kialakulhatnak, amelyek tovább keserítik mindennapjainkat.

Csontkovácsolás Budapest szívében

Ezért is érdemes  elkezdeni csontkovács kezelésekre, más néven oszteopátiára járni, ahol testünk ízületeinek porcos vagy csontos összeköttetéseit állítja helyre a szakember. Az alkalom során testünk különböző részeit kimozgatja, manipulálja ízületeinket, amelyekkel az elmozdult testrészek, izmok, valamint ízületek visszakerülnek természetes, eredeti helyzetükbe!

A kezelést követően testünk annyira helyreáll, hogy izmaink és testrészeink újból hatékonyan tudnak feladataiknak eleget tenni. Egy csontkovácsolás után mozgás-szervrendszerünk sokkal stabilabbá és jóval terhelhetőbbé válik, mi pedig egészségesebbnek és energiával teltebbnek fogjuk érezni magunkat a mindennapos tennivalók elvégzése közben!

 

A csontkovács manuálterápia azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet:
derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt porckorongsérv, kéz és lábzsibbadás, medence vagy keresztcsont elmozdulások esetén.
A gerinc helytelen tartása, a csigolyák állapota kihatással van egész testünkre, a vérnyomásunkra, anyagcserénkre, egész közérzetünkre. Napjainkban a kevés mozgás, az ülőmunka, az autózás és tudjuk jól az életforma amit élünk, nem nevezhető egészségesnek. Napközben bedobunk néhány kávét vagy egyéb élénkítőt és este már túl fáradtak vagyunk egy kis sétához. 
Folytatjuk ezt mindaddig amíg egyszer egy rossz mozdulat után bele nem szúródik az a bizonyos „tű” a derekunkban. (Van akinek a lapockája alatt, vagy a vállában esetleg a nyakában van a gyenge pontja - nem vagyunk egyformák) és akkor nincs kegyelem, éjszaka nincs alvás, csak a derékfájás csillapítók és kenőcsök(tüneti kezelés út a porckorongsérv felé). 

 

Ami helyett jöhet egy csontkovács vagy, ahogy régen nevezték a csontrakó.

Mi a csontkovácsolás célja?

Az emberi test szimmetriára törekszik, de amikor beszúródik az a bizonyos „tű” az biztosan jelzi, hogy ez a szimmetria már nem áll fenn (régebb óta nem áll fenn, testünk már korábban is jelzett, de figyelmen kívül hagytuk azt, ezért kénytelen volt agresszívabban figyelmeztetni).
A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyre állítására való törekvés!

Maga a csontkovácsolás, csontrakás nem lehet fájdalmas!
Míg az izomcsomók kilazítása, melynek során felszabadulnak a feszültségek, a régen eltárolt (raktározott) problémák, járhatnak kellemetlen érzéssel, ez elkerülhetetlen.

A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „ropogás” „kiropogás”, ami nem más, mint a megrekedt gázbuborékok kipukkanása), lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója a könnyebbség, megkönnyebbülés érzése. Azonban, ha semmit sem változtatunk megszokott életvitelünkön, nem várhatjuk el, hogy a hatás tartós legyen.

Az általam végzett csontkovács kezelés menetéről néhány szóban:

Csontkovács kezelés első lépése egy teljes Holisztikus állapotfelmérés a manuálterápiás csontkovács kezeléshez.
A holisztikus kifejezés számomra azt jelenti, hogy a részleteken keresztül az egészet vesszük figyelembe. Más szavakkal nem létezik, hogy valami ok nélkül történne, nem létezik, hogy az ember csak egy fizikai test lenne. Ezért minden "részletét" vizsgálni kell, hogy eljuthassunk a kiváltó okig. A felmérés részben beszélgetés részben, szemrevételezés a test szimmetriájának megvizsgálása

Csontkovács kezelés második lépése manuálterápiás felmérés egy energetikai kezelés keretében, mely a diagnózis pontosítására, megerősítésére, egyben az izmok kilazítására szolgál, elő - és felkészíti a testet a csontrakásra, csontkovácsolásra.
Az oldó pontok kezelése történik, ami fájdalmas is lehet, de ez egy jóleső fájdalom, mert érzed, hogy valami régi feszültség kioldódik, ami után megkönnyebbül az ember.  Ezektől a fájdalmas csomóktól, nem lehet pozitív gondolkodással, vagy ellazulással megszabadulni. Sok-sok év alatt rakódnak le, néha már nem is emlékszünk vagy nehezünkre esik emlékezni az eredőjére.

Csontkovács kezelés harmadik lépése a csontrakás,(csontkovácsolás, kiropraktika) nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva, melynek hatására az elmozdult csontok (sokszor maguktól, hanghatás kíséretével vagy anélkül) kerülnek a helyükre.

A csontkovács manuál terápia,kiropraktika,csontrakás,csontrakó azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet: 

Derékfájás,hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúsztatás, zárt porckorongsérv,kéz és lábzsibbadás, medence vagy keresztcsont elmozdulások és idegbecsípődés esetén.

 

Medence és a csípő avagy a keresztcsont

A gerinc helyes statikai állapotát akkor könnyű fenntartani, ha az alap, amelyen „nyugszik”, vagyis mozog, rendben van. Ennek a területnek megfelelően alá kell támasztania a gerincet minden esetben, és egyforma arányban kell közvetíteni a test súlyát a lábak felé, vagyis közel 50-50% arányban.
Ez a terület a medence-öv, csípő.
A medence és a keresztcsont kiemelt szerepet játszik a statikai egyensúly fenntartásában, de a hibás testtartások kialakulásában is. Elég egy lábsérülés, ami hosszabb ideig „sántikálásra” kényszerít, megbontva ezzel az 50-50%-os egyensúlyt, a medence elbillen úgy, hogy kímélhessük a sérült részt. Azonban már ezzel az elbillenéssel megváltozik a gerincet alátámasztó alap helyzete és a gerinc is alkalmazkodik. Ideiglenesen úgy kompenzál, hogy a terhelés továbbra is a test súlyközéppontjára essen, vagyis a keresztcsontra. A gond csak ott kezdődik, hogy az emberek nagyobb része mozgásszegény vagy egyoldalú mozgásterhelést biztosító életmódot folytat, és így kevés rá az esély, hogy az egyensúlyi helyzet elbillenését okozó sérülés gyógyulásával a helyes terhelési arány visszaáll. Ahhoz az egész testre ható, minden túlterhelt izmot kinyújtó, minden paszszív izmot újra munkára fogó, az ízületek teljes rendszerét átmozgató gyakorlatokra, gyógytornára, ezt segítő mozgástanácsadásra, komplex, ezt a feladatot ellátni tudó masszázs illetve egyéb terápiás kezelésre volna szükség.

 


A kezelésre hozni kell minden esetben kényelmes pamut tréninget,pólót,zoknit.

 

Minimun  1 óra tartam.

Időpont egyeztetés szükséges: 

 

Igari Szűcs Lajos: +36 30 240 1848